Felfalja saját gyűrűit a Szaturnusz

2018. december 25.
5.4331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes felfedezést tett a Szaturnusz kapcsán a NASA, a Cassini űrszonda által közölt adatok alapján ugyanis kiderült, hogy a bolygó mágneses mezője gyakorlatilag felzabálja a körülötte kialakult jellegzetes gyűrűket.

Mint ismert, a Szaturnusz gyűrűit leginkább vízjégből és sziklás anyagból álló kőzetek alkotják, melyekről kiderült, hogy a bolygó mágneses mezője magához vonzza őket, ezzel gyakorlatilag csapadékot zúdítva a planétára, ami pedig a legérdekesebb, hogy a gyűrűk utánpótlása nem biztosított.

Emiatt a NASA szakemberei úgy vélik, hogy a bolygó 300 millió éven belül felzabálhatja a teljes gyűrűrendszerét, ám ennek következményeit egyelőre megtippelni sem tudták a csillagászok, ellenben úgy vélik, hogy korábban talán a Jupiter, az Uránusz vagy a Neptunusz is hasonló gyűrűkkel rendelkezett, azonban a Napból származó sugárzás hatására ezek is semmivé lettek.

4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 9 hónapja és 15 napja

Megnéznék róla egy 300millió éves timelapse felvételt.

válasz erre

Tommy

5 éve, 9 hónapja és 15 napja

Folyamatosan változik a világűr, tök fura. Majd amikor párszáz millió év múlva felfedeznek, akkor nem is fogják tudni hogy valaha volt gyűrűje. Ezért hülyeség amikor a mostani csillagászok is kijelentenek mindenfélét visszamenőleg évmilliókra meg milliárdokra.

válasz erre

Porthos

5 éve, 9 hónapja és 15 napja

De fura. meglepett smiley Gondolom egyébként józan paraszti ésszel hogy különösebben semmit nem fog befolyásolni.

válasz erre

Fikarc

5 éve, 9 hónapja és 15 napja

Hát ezt mi már nem fogjuk látni. mosolygó smiley

válasz erre