Fekvő tájolás a Windows 10 Mobile kezdőképernyőjén?

2015. augusztus 15.
9451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Gabe Aul annyit közölt a Twitteren az ötlettel kapcsolatban, hogy "szavazzatok a javaslatra és meglátjuk, mi lesz".

Sok felhasználó szeretné látni a fekvő tájolást is támogató kezdőképernyőt a Windows 10 Mobile-ban, hogy így a rendszer tényleg a lehető legtöbb esetben használható legyen mindkét tájolásban.

Miután már a Beállítások alkalmazás is (a PC-s változathoz hasonló megjelenéssel) támogatja ezt a módot, sokak szerint ideje lenne ezt a funkcionalitást a kezdőképernyőre is eljuttatni. A Windows Phone UserVoices oldalán már így is 5000 szavazat felett jár az ötlet, de a Windows Insiderek közül is rengetegen szavaztak a számukra elérhető, visszajelzéseket kezelő alkalmazásból.

Nemrégiben megkérdezték Gabriel Ault, miszerint lesz-e lehetőség fekvő tájolásban használni a kezdőképernyőt, és ő a Twitteren úgy válaszolt, hogy
[...] szavazzatok a javaslatra és meglátjuk, mi lesz
Érdemes megjegyezni, hogy a fekvő tájolás támogatásának kiépítése valószínűleg nem igényel túl sok erőfeszítést, hiszen a Windows 10 Mobile és a Windows 10 rendszermagja szinte teljes mértékben megegyezik, valamint (egyes pletykák szerint) elképzelhető, hogy a későbbiekben találkozunk majd Windows 10 Mobile-t futtató táblagépekkel, ahol egy ilyen funkció nagyon is hasznos lehet.

UserVoice javaslat (e-mail címmel lehet maximum három szavazatot adni a javaslatra)
nincs még hozzászólás