Fejlesztés alatt a Debian mobil operációs rendszere

2017. augusztus 18.
3.4691
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Martin Borgert a debian Projekttől, tudatta a hírt, miszerint a csapat kemény munkát végez annak érdekében, hogy a széles körben használt Debian Linux mobil verzió mihamarabb debütálhasson.

Alig egy hét telt el az idei DebConf konferencia lezárta óta, máris hivatlossá vált az a pletyka, mely szerint a rendkívül kedvelt Debian Linux mögött álló fejlesztők egy, mobilra portolt és optimalizált verzión dolgoznak.

Az eseményről több tucat ember számolt be úgy, hogy mobil eszközöket láttak, amin Debian Linux fut, ma pedig már hír értékű, és megvannak az eszközök is, amelyek szerepelnek a kompatibilitási listán.

Ezek közt találjuk a ZeroPhonet, ami egy Raspberry chip-pel és érintőpanellel rendelkező open source projekt, de a népszerű brand-ek közül képviselteti magát a Samsung, a Galaxy S Relay 4G eszközzel, valamint ne feledkezzünk meg a Nokia N900-ról, ami a világ első Linux hajtotta okostelefon, rajta a Maemo rendszerrel, ami szintén Debian alapokon nyugszik.
4 hozzászólás

Huginn

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem kell már most temetni a projektet, hátha ők megoldják, hogy elterjedjen legalább a gazdaságos szintet meghaladva. Én személy szerint örülnék ilyen rendszerrel rendelkező mobilnak.

válasz erre

DarkZer0

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Mi a francért? Az Ubuntu is elbukta, inkább fordítanák az erőforrásokat a Buster-re...

válasz erre

VDemon

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na neeeeee, nem tanultak az Ubuntu bukásából?

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Szépen fejlődik.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink