Fedora 25: hivatalos támogatást kaptak a Raspberry Pi eszközök

2016. október 19.
2.3131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Fedora csapat értesítette a Linux közösséget, miszerint a kevesebb mint egy hónap múlva debütáló Fedora 25 hivatalosan is támogatja a Raspberry Pi 2 és 3 single-board megoldásait.

A Fedora 25 fejlesztése közeleg a végéhez, a legújabb verzió pedig rengeteg újítást hoz magával, többek közt ilyen a Linux Kernel 4.8, a Gnome 3.22 Karlsruhe és a KDE 5.8 LTS asztali környezet és a LibreOffice 5.2.2 is. Egy dolog azonban még hiányzott a Fedora repertoárjából, mégpedig az ARM alapú eszközök támogatása, amilyen a népszerű Raspberry Pi is.

Peter Robinson nyilatkozatából kiderült, hogy az évek folyamán több tucat kérdést intéztek felé, melyek a Raspberry támogatás, pontosabban annak hiányáról szóltak, ő pedig a szabadidejében fejlesztette a rendszerbe a lehetőséget. A fejlesztés sokáig nem volt elég stabil, ezért tartott ennyi ideig az integráció.

Jelen állás szerint, a megjelent Fedora 25 béta verziója már támogatja a Raspberry Pi2 és 3 single-board eszközöket, de még mindig inkompatibilitási listán van a Pi 3 wifi és bluetooth technológiája.
2 hozzászólás

Levi87

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

Szuper lehetőség!

válasz erre

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

Kéne egy Raspberry, nagyon bejön, főleg hogy már minden elérhető rá lassan.

válasz erre