Ezzel a szoftverrel végre tényleg elfelejthetjük a gépelést!

2016. augusztus 31.
1.8551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A beszédfelismerő szoftverek kapcsán bizonyára mindenki tudja, hogy a kor követelményeivel ellentétben igazán komoly elmaradásban vannak mind a hatékonyság, mind a szókincs tekintetében, a szlengekről és egyebekről nem is beszélve.

Kínában azonban ismét megoldást találtak erre a problémára, a keresőmotorjáról híres Baidu ugyanis megalkotott egy új algoritmust, amely egyelőre ugyan még gyerekcipőben jár, de ha sikerül tökéletesíteni és kibővíteni, akkor a jövőben - mobilokon legalábbis mindenképpen - örökre elfelejthetnénk általa a virtuális billentyűzetet és a kellemetlen pötyögést.

A Deep Speech 2 névre keresztelt kínai szoftver megalkotásában olyan híres intézmények segítettek, mint a Stanfordi-, vagy a Washingtoni Egyetem, akik hozzájárultak ahhoz, hogy egy olyan algoritmus szülessen, aminek segítségével háromszor gyorsabban lehet kínait és angolt fordítani, mint ahogyan az ember gépelné.

Ha mindez nem lenne elég, a szoftver egy olyan mesterséges intelligenciával is fel lett vértezve, amely képes tanulás útján akár gyorsítani is saját magát, sőt mi több, a rendszer olyan hatékony, hogy akár 20 százalékkal kevesebb hibát ejt ahhoz mérten, mintha angol szavakat gépelnénk.

Habár a program alapjaiban forradalmasítaná mindazt, amit eddig a gépelés és a beszédfelismerés kapcsán gondoltunk, a Baidu mégsem szeretné publikussá tenni technológiáját, amit egyelőre még tökéletesítenének, aztán beépítenek majd néhány applikációba.

4 hozzászólás

kpal

8 éve, 3 hónapja és 14 napja

en használnám sokat mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Ez elég komoly fejlesztés azért, lehetne több nyelven is!

válasz erre

Harder

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Oké, ez tök jó lesz Kínának, de minket sajnos nem nagyon érint. Az Android ért magyarul, nem is rosszul, miben lesz ez több?

válasz erre

rDAVE

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Ez úgy fog működni a valóságban, mint amikor gyerekként anyukáddal beszélsz telefonon; a környezeted minden hülyeséget hangosan beledumál. röhögő smiley

válasz erre