Ezúttal egy tinédzser életét mentette meg az Apple Watch

2018. május 07.
3.9621
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Túlzás nélkül Apple Watch okosórájának köszönheti életét Deanna Recktenwald, egy fiatal amerikai lány, aki tinédzserkora ellenére váratlan dolgot tapasztalt a minap: csuklóján hordott készüléke rendellenes pulzusszámokat kezdett el jelezni.

Deanna először azt hitte, hogy az eszközzel akadt valami gond, hiszen egy helyben ült, azonban a pulzusa 60 és 140 között ingadozott, majd felugrott 190-re, mikor az óra figyelmeztetést adott ki, és bár a lány jól érezte magát, ápolónőként dolgozó édesanyja gyorsan ellenőrizte a dolgot, majd rádöbbent arra, hogy az eszköz egy kicsikét sem tévedett.

A lányt így azonnal kórházba szállították, ahol gyors vizsgálatokkal megállapították, hogy nem a szívével van probléma, hanem az egyik veséjével, mely majdnem felmondta a szolgálatot, az alaposabb vizsgálatokkal pedig sikerült kimutatni, hogy a lány a Deanna Alport szindrómától szenved, mely egy genetikailag örökölhető vesebetegség, ami egyik pillanatról a másikra hajlamos leállítani a páciens veséjét.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha az okosóra nem figyelmeztette volna a tinédzsert, könnyen életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, kései segítséggel pedig meg is hallhatott volna. Miután a család egy nyílt levélben köszönte meg az Apple-nek, hogy lényegében megmentették lányuk életét, még maga Tim Cook is megosztotta saját Twitter-csatornáján Deanna szerencsés történetét.


3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Kellenek ezek az eszközök, ebből is látszik. Jó dolog ez.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Itthon bezzeg mutogathatod az orvosnak az órádat, azt se tudja mit kezdjen vele.

válasz erre

techiii

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Jó dolog ez az okosóra.

válasz erre