Ezúttal az Anonymous hackelte meg az NHS rendszerét

2017. augusztus 21.
4.3621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Újra feltörték az NHS (National Health Service) rendszerét, ezúttal az egyik leghíresebb hackercsoport, az Anonymous törte fel, és 1,2 milliónyi páciens adatai kerülhetnek nyilvánosságra.

A SwiftQueue, aki az NHS foglalási rendszerének az üzemeltetője, megerősítette a támadást, ami után azt nyilatkozták, hogy a fenti 1,2 milliós szám túlzás, csupán 32 500 sornyi adathalmazhoz férhettek hozzá, köztük természetesen olyan információkhoz, mint nevek, születési adatok, telefonszámok és email címek.

Ezek után kiadták a hivatalos tájékoztatást, melyben azt írták, hogy semmilyen kórházi vagy egészségügyi információ nem szivárgott ki, sőt a jelszavak is teljes biztonságban vannak, a problémát, illetve a hátsókaput is 3 órán belül befoltozták.

Az eset augusztus 10-én történt, amiről természetesen az Anonymous csoportja is színt vallott. Az ő állításuk szerint a teljes adatbázishoz hozzáfértek, sőt 11 milliónyi rekordot töltöttek le, köztük jelszavakat is, és minden információ a birtokukban van, azok is, amiről a védekezési oldal azt állítja, hogy lehetetlen.
3 hozzászólás

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 22 napja

Büszkék lehetnek magukra, ez igen!

válasz erre

Porthos

7 éve, 2 hónapja és 22 napja

Szerencsére minket nem érint.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 22 napja

Na oké és akkor most kinek higgyen az ember? mosolygó smiley

válasz erre