Ezúttal a látástechnológia terén lettek emberszerűbbek a robotok

2019. május 21.
2.3841
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb forradalmi előrelépést sikerült tető alá hozniuk a Kalifornia és a Texas Egyetem kutatóinak a robotika világában, lévén kifejlesztettek egy olyan algoritmust, mely az emberi látáshoz hasonlóan működik.

A mesterséges intelligencia ugyanis a folyamatos tanulás által képes arra, hogy amennyiben új környezetbe kerül, akkor az algoritmus a korábbi tudásra alapozva következtetéseket vonjon le és kitöltse a hiányzó területeket információkkal, vagyis a robotok képesek lehetnek teljes képet alkotni egy helyszínről.

Ez a megoldás gyakorlatilag az emberi szem és agy közti kölcsönhatás kezdetleges kivetülése a robottudományok világába, hiszen az emberi agy pontosan így működik, a szemmel csak nagyjából figyeljük meg a környezetünket, a maradék részletet az agyunk rajzolja ki helyettünk.

Az MI ennek megfelelően mindössze az adott környezet mindössze 20 százalékát figyeli meg, ez alapján pedig már képes lesz felismerni a környezetet, miközben 360 fokos képet generál a robot számára, amit elsőként mentő- és kutatóakciókban használhatnak majd nagy sikerrel.
3 hozzászólás

Porthos

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon jól hangzik. Hosszú távon biztos hasznára lesz az emberiségnek.

válasz erre

Harder

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Tiszta scifi!

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 1 hete és 6 napja

Vakoknak micsoda megoldás lenne, ha ezt be tudnák építeni!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink