Ezúttal a brit parlamentet támadták meg ismeretlen hackerek

2017. június 26.
3.3561
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A The Guardian magazin beszámolója szerint egész hétvégén óriási felfordulás volt a brit parlamentben, miután ismeretlen tettesek még péntek délután kibertámadást indítottak az ország képviselői ellen.

A lap úgy tudja, hogy a hackerek rengeteg gyenge jelszóval védett e-mail fiókot találtak, amelyekhez nagyon könnyedén hozzáfértek, így számtalan bizalmas adat és belső levelezés került illetéktelen kezekbe, aminek jóvoltából a parlament informatikusai gyorsan le is kapcsolták a levelezést, hogy utánajárjanak a dolgoknak, és helyreállítsák a rendszert, azonban erre mindmáig nem került sor.

Az eset kapcsán Liam Fox figyelmeztette képviselőtársait, hogy a jövőben válasszanak maguknak rendes jelszót, mert a bejárati ajtajukat sem hagyják nyitva, ha elmennek otthonról.

A történteket azért szerencsére sokan humorosan fogadták, így Henry Smith, az egyik konzervatív képviselő a Twitteren a következő bejegyzést tette közzé:

Bocs, ma nincs parlamenti e-mail hozzáférésünk - kibertámadás alatt állunk Kim Jong Un-tól, Putyintól vagy egy gyerektől, az anyja pincéjéből vagy valami ilyesmi...



2 hozzászólás

techiii

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Én azért nem lennék ennyire humoros a helyükben.

válasz erre

inkognito

7 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ez azért kemény.

válasz erre