Ezt várhatjuk az Ubuntu 19.04-től

2018. november 06.
5.9611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Ubuntu 18.10-es verziója már néhány hete a piacon van, a canonical már elkezdte a következő változat fejlesztését, mellyel kapcsolatban ismerté váltak a kódolás mérföldkövei, sőt egyelőre még nem hivatalosan de a fő funkciólista is adott, nézzük is mit várhatunk majd tavasszal.

Alpha variáns nem lesz, a Feature Freeze február 21-re, az UI Freeze március 14-re, míg az első béta március 28-ra tehető a Disco Dingo fejlesztése során, amit rögtön követ majd a Kernel freeze április 1-jén végül április 18-án landol a stabil csatornában az Ubuntu 19.04.

Most, hogy megvaank a dátumok, lássuk mit is várhatunk a Canonical újdonságától! Első körben a Kernel a legfontosabb, ebből az 5.0-ás verzió lesz majd a köztes réteg a hardver és a szoftver között. Ez fölött a Gnome éppen aktuális változata, a 3.32-es felel majd a felhasználói élmény nagy részéért, de természetesen tovább javul majd a stabilitás és a teljesítmény is.

ezek szokványosnak tekinthető változások, ám úgy fest végre megkapjuk az Android integrációt is, amiről majd egy natív JavaScript implementáció, a GSConnect gondoskodik majd. Ezt amúgy már legalább egy éve várjuk, ám ezidáig nem került alapértelmezettként a rendszerbe, de talán majd most.
2 hozzászólás

Fikarc

5 éve, 11 hónapja és 1 napja

Ronalddo írta:
Android integráció elég komoly lépés lesz! meglepett smiley
Az egyik legnagyobb lépés szerintem is. Király lenne futtatni androidos appokat Linux alól! Mindent ki lehetne próbálni annak is akinek gyengébb a telója. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 11 hónapja és 1 napja

Android integráció elég komoly lépés lesz! meglepett smiley

válasz erre