Ezért nem tettek USB-C csatlakozót a Surface Laptop-ra

2017. május 12.
3.8681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Microsoft a hónap elején leplezte le a Windows 10 legújabb változatát, melyhez saját hardvert is készítettek, ami több szempontból is ellentmond ugyan a "Chromebook-gyilkos" jelzőnek, de sokak figyelmét felkeltette.

A Surface Laptop összességében igencsak pozitív fogadtatásban részesült, hiszen minőségi és még megfizethető megoldásnak tűnik. A belső hardverekkel senkinek sem volt gondja, ám a csatlakozások terén látszólag egy óriási hibát ejtettek a redmondiak.

Kimaradt ugyanis az USB-C csatlakozó, ami manapság egyre népszerűbb és egyértelműen a közeljövő általános megoldása. Ez óriási baklövésnek tűnik, de a Surface projekt egyik mérnöke, Pete Kyriacou nemrég megindokolta a döntésüket.

Kyriacou elmondása szerint azért maradt ki az USB-C, mert félrevezető és nem teljesen univerzális. Példaként megemlítette, hogy a csatlakozási felület azonos, mégis rengeteg szabvány létezik a családon belül és ha mondjuk egy gyengébb töltőkábellel akarnak feltölteni egy Surface Laptopot, akkor annak nem sikerülését könnyen a Microsoft nyakába varrhatják.
3 hozzászólás

betyár

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ekkora hülyeséget régen hallottam.

válasz erre

Mordorer

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Szokásos Microsoft bullshit. Meg kéne mondani: elbasztuk! De nem, inkább baromságokat nyilatkoznak! röhögő smiley

válasz erre

technomancer

7 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez de szánalmas duma röhögő smiley

válasz erre