Ezért nem kell mindent okosítani: több száz okos ajtózár csukta ki otthonról a lakókat

2017. augusztus 17.
4.5631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rendkívül kellemetlen dolog történt a napokban a LockState okos ajtózárakat gyártó cég háza táján, akik egy olyan frissítést küldtek rá távolról a szerkezetekre, amelyek teljesen kiütötték őket, ezáltal a tulajdonosok nem tudtak bemenni otthonaikba.

A hiba a RemoteLock 6i ajtózárakat érintette, és közel 500 vásárlónak okozott kellemetlenségeket, hiszen az új frissítés után az eszköz képtelen volt csatlakozni a cég online ellenőrző szolgáltatásához, amivel nemcsak a zárak nyitása vált lehetetlenné, hanem a gyors távoli hibajavítás lehetősége is.

A LockState a történtek után így kénytelen volt e-mailben felkeresni vásárlóit, amelyben tudatták velük, hogy a zárakhoz mellékelt hagyományos kulcsokkal továbbra is kinyitható a szerkezet, amiből rövidesen mindenkinek új, frissített típust postáznak majd, de lehetőség van a meglévő leszerelésére és visszaküldésére is a javítás érdekében.

Az elrontott frissítés egyébiránt nemcsak a cég renoméjában tett hatalmas kárt, hanem az általános kellemetlenség mellett rengeteg szállodának is, lévén az okos ajtózárat főként szálláshelyek használják, akiknek számtalan foglalást vissza kellett mondaniuk addig, amíg a cég nem szolgált megoldással a történtekre.
5 hozzászólás

TothLaszlo

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Komolyan nem tudtak volna felszerelni valahova egy külön kis zárat egy saját szerverrel és arra kiküldeni először a frissítést?

válasz erre

betyár

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hogy tudják ennyire elrontani? Nem tesztelik őket?!

válasz erre

Huginn

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Legalább egy általánosabb elterjedtség előtt még kiderült a cégről: nem tesztelik (megfelelően) a frissítéseiket...

válasz erre

TEchie

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Az roppant kellemetlen, még szerencse hogy csak 500 család szívta meg, nem milliók.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

És ilyenkor jön a kérdés, ki teríti meg a kárt...

válasz erre