Így nézne ki a bolygónk, ha eltűnne róla minden víz - videó

2019. december 14.
12.6051
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Sokszor pedzegették már, hogy vajon mi történne, ha minden víz eltűnne a Föld felszínéről, azonban erre a kérdésre most egy animáció ad egy potenciális választ, hogy mégis hogyan nézne ki ebben az esetben a planétánk.

A Japán Űrügynökség, avagy a JAXA bolygókutatója, Dr. James O'Donoghue készítette a szóban forgó anyagot, amelyet 4K minőségben is megtekinthetünk, ha erre van igényünk. Az egész folyamatot O'Donoghue egy 2008-as NASA animációból indította ki, ami azt taglalta, hogy mi lenne a Földdel, ha a felszíni vizeket leeresztenénk egy képzeletbeli lefolyón.

Abban az időben, amikor kijött az az anyag, bőven korrekt volt, azonban mára nem öregedett jól minőségét tekintve, a mostani munka viszont 35-ször annyi pixelt tartalmaz, ráadásul érthetőbb információkat is mutat, köszönhetően annak a ténynek, hogy a vízszint változásait sokkal tisztábban magyarázzák a számokkal. Ezenfelül az időzítés is jóval barátibb lett, magyarán nem kapják el azonnal az adatokat, hogy fel tudjuk dolgozni azokat az agyunkkal.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

betyár

7 hónapja, 2 hete

Nem semmi látvány lenne.

válasz erre

Ronalddo

7 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ilyen jól fel van már térképezve a tengerfenék?

válasz erre

inkognito

7 hónapja, 2 hete és 1 napja

Ez durva lenne. Bár azért itt még nem járunk.

válasz erre

Kisfaludy82

7 hónapja, 2 hete és 1 napja

Szép nagy szárazföld lenne.. Ennyi.

válasz erre

CharlieFirpo

7 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nagy bajban lennénk, ezt videó nélkül is tudom.

válasz erre