Ez még viccnek is rossz: az Intel bekebelezné a Broadcomot?

2018. március 12.
2.6971
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Olyan jelentést hozott a Wall Street Journal magazin a minap, aminek forgatókönyve remélhetőleg soha nem válik valósággá, hiszen belsős forrásaik szerint az Intel a Broadcom bekebelezésére készül.

Hogy ez miért olyan rossz hír? Leginkább azért, mert ha mindez valósággá válik, akkor szinte egyszereplőssé válik az egész piac, lévén a Broadcom éppen a Qualcomm felvásárlására készül már egy ideje, ami ha sikerül, és az Intel ezután ráteszi a kezét a Broadcomra, akkor a processzorpiac jelentős része egyetlen vállalat zászlaja alatt egyesülhet.

A lap elmondása szerint az Intel attól tart, hogy a Broadcom nagyon jelentős riválissá nőheti ki magát az 5G-s technológia térhódítása kapcsán, ezáltal egyelőre csendesen figyelnek és kivárnak, a belsős források szerint pedig két forgatókönyv van.

Az egyik, hogy a Broadcom nem veszi meg a Qualcommot, ebben az esetben pedig az Intel sem fog lépni, míg a másik, hogy a felvásárlás megtörténik, és ekkor az Intel is a zsebébe nyúl, hogy ezzel egy mozdulattal eltakarítsa az útból a riválist.
4 hozzászólás

Harder

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na az baszna be! Remélem egy ilyen felvásárlást a versenyhivatal sem hagy jóvá.

válasz erre

VDemon

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Na az kéne csak bakker. Eddig is torzították a piacot, fejlesztéseket tartottak vissza szándékosan hamis fejlődést színlelve. Undorító banda.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ez igen **** helyzet lenne!

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ez elég durva.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink