Ez már tiszta sci-fi: hamarosan egész Moszkvát arcfelismerő kamerák figyelik majd!

2017. október 02.
2.7821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Még Moszkvában is komoly visszhangot váltott ki a hír, miszerint az orosz kormány arra készül, hogy a város rendkívül jól kiépített térfigyelő kamerarendszerét arcfelismerő szoftverrel vértezik fel.

A Bloomberg információi szerint ráadásul az oroszok egy igencsak fejlett szisztémát alkalmaznának, ami nemcsak arra lesz alkalmas, hogy felismerje a személyazonosságot, hanem akár olyan apróságokra is, minthogy például meghatározza egy megfigyelt illető érzelmi állapotát akár a nagy tömegben is.

Az orosz kormány a napokban ismerte el, hogy idén már két teljes hónapig tesztelték a rendszert a lakosság tudta nélkül. Az első eredményeket kielégítőnek találták, ezáltal fokozatosan kiegészítik a rendszert a mesterséges intelligenciával, amire azért van szükség, hogy mindig megtalálhassák azokat, akiket keresnek.

A Bloomberg információi szerint egyébiránt a 12 milliós Moszkvában mintegy 170 ezer térfigyelő kamera vigyáz a biztonságra, ami kiemelkedően sok, ha azt vesszük alapul, hogy az Egyesült Királyság egész területén található 70 ezer.

Ezzel az eredménnyel Moszkvában konkrétan semmi sem maradhat titokban, így a város 95 százalékát lefedő rendszer szinte biztos, hogy megörökíti egy bűncselekmény néhány pillanatát, ami bizonyos szempontból előnyös, de más tekintetben inkább egészen ijesztő.
3 hozzászólás

mrG

7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Azért ott az utóbbi időben történt egy két dolog, amit mégsem örökítettek meg, újságírók, ellenzéki politikusok... meggyilkolása (pontosabban elvesztek a felvételek). Tiszta Orwell: 1984.

válasz erre

inkognito

7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Ez elég kemény.

válasz erre

Levi87

7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Mondanám hogy megnyugtató, de nem az. Megfigyelni embereket szuper lehetőség, de nem nagyon hallottam még olyanról hogy pl egy támadásnál valakinek az életét megmentette volna hogy kamera volt felszerelve.

válasz erre