Ez is kiderült: éveken át routereken át is kémkedett utánunk a CIA!

2017. június 17.
3.7871
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb Wikileaks dokumentumok váltak közkinccsé a napokban, aminek jóvoltából kiderült, hogy a CIA olyan módszerekkel is képes volt lehallgatni minket, amiről korábban még csak álmodni sem mertünk.

Megtudtuk ugyanis, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség 2007 óta alkalmazott egy technológiát, amivel képesek voltak bizonyos routerekből kvázi lehallgatókészülékeket készíteni távoli hozzáféréssel, így le tudták ellenőrizni a rajtuk keresztülhaladó forgalmat, és hozzá tudtak férni a csatlakoztatott eszközökhöz is.

A jelentés a legnépszerűbb router-gyártókról tesz említést, így a CIA biztosan képes volt felhasználni ebből a célból a D-Link, a LinkSys és többek között a Belkin eszközeit is egy Cherryblossom névre keresztelt - Linux-alapú - belső felhasználású programmal, amihez olyan kliensek is tartoztak, melyekkel az erős rendszergazda jelszókat is könnyedén feltörték, tehát a hírszerzők előtt nem volt akadály.

A kiszivárgott iratok adatai szerint a programmal legalább 25 különféle típusú routert tudott megtörni a CIA úgy, hogy a program beszivárgott a routerre, miután már képes volt kommunikálnia a hírszerzés szervereivel, amelyeken át a szakemberek egy teljesen egyszerű webes felületen keresztül nemcsak ellenőrizni tudták a felhasználót, hanem akár parancsokat is adhattak számítógépének.

Arra sajnos nem derült fény, hogy a Cherryblossom milyen széles körben lett felhasználva, de utalásokból kiderült, hogy tömeges bevetésre nem került sor, ellenben kijelölt célpontok megfigyelésére gyakran felhasználták.
3 hozzászólás

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Szomorú azért ez az egész, az ember tényleg nem ringathatja magát semmilyen magánélet-illúzióban. szomorú smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Jókat mosolyogtam anno a Hálózat csapdája filmen erre kiderül hogy nem is akkora baromság. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 4 hónapja és 13 napja

Hogy ezekről az amcsi kormányszervekről mindig kiderül valami... röhögő smiley Nekem igazából mindegy. Kis ország, kis városában majd pont engem figyelnének meg. Ha mégis olvassák ezt, akkor: kapjátok be.

válasz erre