Ez a videó megmutatja, hogy mi lenne, ha a rakéták teljesen átlátszóak lennének egy kilövésnél

2020. május 17.
10.1181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Érkezett egy igen érdekes videó, ami a rakétakilövésekhez kapcsolódik, hiszen ezáltal szemügyre vehetjük, hogy hogyan festene egy indulás, ha ezek a bestiák átlátszóak lennének, ergo látnánk, mi megy végbe a folyamat során.

Egy kis magyarázat, mielőtt ráugrotok az anyagra: a videó azt mutatja, ahogyan az üzemanyag-tartályok kifolynak, amikor az üzemanyagot elégetik, hogy a rakétákat űrbe juttassák. A vörös az RP-1 petróleum, avagy a petróleum finomított formája, hasonlóan a sugárhajtómű üzemanyaghoz.

A narancs folyékony hidrogén (LH2), egy nagyon hatékony üzemanyag, amelyet a NASA számos rakétája használ. Rendkívül nagy teljesítményű és erősen illékony, gondosan hőszigeteléssel kell ellátni, különben gyorsan növekszik és robbanásveszélyes.

A kék folyékony oxigén (LOx), amelyet 1926-ban használták fel az első folyadéküzemű rakéta során, és a rakétát (később "Nell" elnevezéssel) 12 méteres légmagasságba küldték egy 2,5 másodperces repüléssel, aminek a vége egy ellenőrizetlen leszállás lett a közeli káposztamezőn.

Nézd nagyban ezt a videót!



3 hozzászólás

petrovicsz

4 éve, 3 hónapja

Fú ez de ***** jól néz ki!

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 3 hónapja és 1 napja

Azta de jó! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 3 hónapja és 1 napja

Ez nagyon jó animáció. Rohadt érdekes!

válasz erre