Ez a kislány még csak 13 éves, de már saját tudományos tanulmányt írt

2019. július 11.
2.2321
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nora Keegan egy 13 éves kanadai kislány, aki meglepően hamar lépett tudományos pályára, a gyermek ugyanis már 9 évesen úgy döntött, hogy utánajár egy különös megfigyelésének, melyhez egy egyszerűnek tűnő, de fontos hipotézist kapcsolt.

Ez nagyjából így hangzott: vajon miért zúg a füle, miután használta a kézszárítót? A gyermek rengeteg energiát fektetett abba, hogy felmérje a különféle kézszárítók zajszintjét, és bár a szülők sokat segítettek neki ebben, 2015 és 2017 között azonban legalább 40 nyilvános toalettre jutott el vizsgálódni, eredményeiből pedig egy komplett tanulmány született, melyet a Calgary Ifjúsági Tudományos Kiállításon mutatott be.

Mint kiderült, nem véletlen, hogy sok gyermek fél a kézszárítóktól és zúg a fülük a használat után, hiszen voltak eszközök, melyek több mint 120 decibeles hangtartományban működtek, ami súlyos halláskárosodást idézhet elő a kicsiknél, eredményei alapján pedig abban reménykedik, hogy a gyártók hamarosan módosítani tudnak majd termékeik zajszintjén.
3 hozzászólás

TEchie

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ügyes kislány!

válasz erre

CharlieFirpo

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Aztamindenit! Na ilyenre is csak egy gyerek figyelhet fel!

válasz erre

inkognito

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Az igen. Nem is gondoltam volna h a gyerekeknek zúg a füle ettől. Szép teljesítmény.

válasz erre