ExLight OS frissítés érkezett Linux újdonságok tömkelegével spékelve

2017. január 11.
2.4171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ismét Arne Exton, ismét egy Exton féle frissítés Linux téren, jelen esetben az ExLight OS, amely nem csak build számban változott, de a fejlesztő a lehető legújabb megoldásokat integrálta képfájlba.

Az Ubuntu 16.10 és a stabil, illetve a teszt csatornákban jelen levő Debian csomagokra építkező ExLight OS 170105-ös build száma letölthetővé vált a disztribúció rajongói illetve a kíváncsi felhasználók számára. A friss verzió már a legújabb stabil Linux Kernelt, a 4.9-et, míg az asztali környezetből az Enlightenment 0.20.99.0-et használja.

Egy ideje minden Exton OS a telepítőbe építve tartalmazza a saját live és installálható Linux készítésére használható Refracta Tools-t, így Arne Exton az ExLight OS-ből sem hagyta ezt ki. A dolog hátulütője, hogy kizárólag Ubuntu alapú rendszert kreálhatunk, de ehhez elegendő 3-5 perc.

Az új Kernel és a megújult asztali környezet mellett az ExLight OS egy új munkamenet nyitást is elérhetővé tesz live módban, amely tartalma közvetlenül a RAM memóriában kerül tárolásra. Ezen kívül még említésre méltó az Ubuntu Ubiquity installer lecserélése a Refracta megoldására, amely sokkal egyszerűbb és letisztultabb.
1 hozzászólás

TEchie

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Mennyien használhatják? Sok energiát öl bele az arc.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink