Évek óta először minimális növekedésnek indult a mobilpiac

2019. november 01.
7.5591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Éveken át csökkenő vagy stagnáló tendenciát mutatott a globális mobilpiac, amit az előzetes várakozásoknak megfelelően az 5G technológia talán újra elindíthat felfelé - ez derült ki legalábbis a Canalys legfrissebb eredményei láttán.

Az ismert elemzőcég ugyanis bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a korábbi folyamatos apadás után végre 1 százalékos erősödést ért el a mobilpiac, amihez a Huawei járult hozzá a leginkább, hiszen 29 százalékos növekedést tudtak produkálni világszinten.

Ez azonban még mindig nem volt elegendő nekik a dobogó első fokához, lévén oda a Samsung állt fel, miután a harmadik negyedévben több mint 71 millió készüléket szállítottak le, ezzel pedig 11 százalékkal növekedtek globálisan. A harmadik helyre természetesen az Apple állhatott fel, akik a közel 47 milliós Q3-as eredményük után -7 százalékos csökkenéssel zártak.

A listán kiemelték még a Xiaomit és az Oppót, akik kínai gyártókként meghatározóak a mobilos szegmensben, és míg előbbi veszteséggel zárt, utóbbi +6 százalékot tudott növekedni világviszonylatban. További részletek a Canalys elemzésében!
3 hozzászólás

Fikarc

4 éve, 10 hónapja és 7 napja

És a második helyen ki áll? röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 10 hónapja és 7 napja

Néha ennek is meg kell történnie. röhögő smiley

válasz erre

zender

4 éve, 10 hónapja és 7 napja

Időnként ilyennek is kell történnie. röhögő smiley

válasz erre