Európában az Android, míg Amerikában az iOS az úr

2018. november 06.
4.5881
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Kantar új statisztikája szerint a 2018-as év szeptembere egyértelműen az iOS-é volt, legalábbis Amerikában, ugyanis Európában visszaesés fedezhető fel, ám az előbbi régióban az Android kárára örülhettek Cupertinoban.

Az Apple árazása úgy fest Európában üt vissza az almás cégnek, ugyanis a kimutatás szerint az öreg kontinensen összességében 1,6%-ot esett vissza az iOS piaca, míg ezzel szemben az Android 2,3%-kal emelkedett, így elmondható, hogy inkább a jobb ár értékű megoldást keressük mi is, illetve a nyugatabbra lévő országok is.

Ezzel szemben Amerikában pont fordított a helyzet, mivel ott az Apple operációs rendszere 5%-ot erősödött, míg a Google megoldása 4%-ot gyengült, így az ottani árazás, legfőképpen mivel ott dollárban kell fizetni, kedvezőbb a felhasználóknak, meg ugye az iPhone "hazai".

Az eladások java része tehát valamely iPhone modell odaát, míg nálunk a Galaxy S9 ileltve a Huawei megoldásai viszek a prímet, amit a Xiaomi kiváló árazású megoldásai támogatnak, de vajon év végéig fordulhat még a kocka?

Európában az Android, míg Amerikában az iOS az úr - 2. kép

3 hozzászólás

TEchie

9 hónapja, 6 napja

A legfontosabb piacokon az Apple ment nagyot...

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 6 napja

Gondolom az új iPhone készülékek még nincsenek benne.

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 6 napja

Csak a szokásos...

válasz erre