Esnek az itthoni PC eladások

2015. február 04.
4711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Tavaly a negyedik negyedévben mintegy 160 ezer személyi számítógépet értékesítettek Magyarországon, ez 16 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest az IDC piackutató adatai szerint.
Bagi Bence, az IDC elemzője elmondta, hogy az utolsó negyedévben az asztali gépek iránti kereslet csökkent leginkább, 38,4 százalékkal, 34 ezerre esett vissza, a notebookok eladása viszont 2,1 százalékkal 126,2 ezerre nőtt.

A táblagépek esetében az utolsó negyedében 123 ezer darabos eladást regisztráltak, ami 15 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest, és a szakértő becslése szerint az éves értékesítés is ennyivel zsugorodott.

Az elemző az idén bővülést vár a magyar a PC-piacon, mert nagyobb kormányzati és nagyvállalati beszerzésekre lehet számítani.

Ezzel párhuzamosan a táblagépeknél a csökkenő tendencia folytatását jósolta.

A szerző megjegyzése:

Azért azt tegyük hozzá, hogy a múltban már többször adott ki az IDC olyan "jóslásokat" ami nem, hogy nem jött be, de szöges ellentétben állt a valósággal. A jóslás a kuruzslók feladata, de ők sem tudják hatékonyan csinálni. A kérdésekre a választ az idő adja meg s az eladási számok. Várjuk a fejleményeket.
nincs még hozzászólás