ESET: Mac-re hangolt biztonsági szoftverek

2014. március 24.
9251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az ESET legújabb Mac OS X kompatibilis védelmi alkalmazásai az adathalászat és a közösségi oldalakat célzó fenyegetettségek ellen is fellépnek.

A Windows-ra épülő számítógépekhez képest elenyésző a Mac operációs rendszert sújtó fenyegetések száma, de az elmúlt években megsokszorozódtak e támadások.

Az első Apple II rendszert megfertőző 1982-es Elk Cloner után 2004-ben kezdődött a ?fellendülés? az Opener, vagy más néven Renepo vírus feltűnésekor. Természetesen egyik operációs rendszer alatt sem lehet 100 százalékos biztonság, de megfelelő védelmi alkalmazásokkal és megfontoltsággal jelentősen csökkenthetők a kockázatok. Ezt a célt szolgálják a legújabb, immár Mavericks (10.9) kompatibilis ESET Cyber Security szoftverek is.



?Izgatottan várjuk, hogy a Windows rendszereken jól bevált és régóta használatban lévő technológiák ? az adathalászat elleni védelem és a Social Media Scanner ? miként fognak érvényesülni az újabb platformon? - mondta Béres Péter, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

Az ESET termékei felismerik a számítógépes támadásokat, amelyek olyan érzékeny információkat szeretnének kisajátítani legitim weboldalnak álcázva, mint a felhasználónevek, jelszavak, banki adatok. Az ESET Cyber Security Pro és az ESET Cyber Security védi a Mac felhasználókat, illetve a készülékeiket az adatlopásoktól. Mivel az adathalász támadások platformfüggetlenek, így az új ESET termékek a Windows-os és a mobil termékek esetében is alkalmazott, phishing oldalakat tartalmazó adatbázist is felhasználják.

A Cyber Security Pro és a Cyber Security megelőzi a rosszindulatú programok továbbterjedését más számítógépekre és naponta használt alkalmazásokra. Olyan Windows és Linux alapú fenyegetéseket is szűr, melyek a Mac gépekkel egy alhálózatban működő Windows-os rendszereket károsíthatnak.



Bemutatkozott a továbbfejlesztett Socal Media Scanner is, amely on-demand (igény szerint) vagy automatikusan ellenőrzi és védi a közösségi fiókokat (Facebook, Twitter) a különböző káros tartalmaktól. Amellett, hogy a nemkívánatos tartalmakat és alkalmazásokat kiszűri, segíti a felhasználókat a helyes adatvédelmi beállítások megtételében.

Forrás: Biztonsagportal.hu

(A Biztonságportál.hu engedélyével)
nincs még hozzászólás