Erősen ajánlott tiltani a HyperThreading funkciót Debian alatt

2017. június 26.
3.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Henrique de Moraes Holschuh Debian fejlesztő publikálta azt a hírt, miszerint erősen ajánlott tiltani a HyperThreading funkciót a Debian felhasználók számára, főleg ha hatodik és hetedik generációs Intel CPU-val rendelkeznek, ugyanis foltozatlan biztonsági rést talált a rendszerben.

Sajnos a probléma nem csak az egyszerű desktop felhasználókat érinti, hiszen minden olyan hardver ki van téve a veszélynek, amelyik Intel hatodik vagy hetedik generációs CPU-val rendelkezik, legyen az egyszerű PC, mobil eszköz, HEDT (High End Desktop) vagy éppen Embedded rendszer.

A probléma nem valami hátsó kaput nyit az illetéktelenek számára, hanem már rendszerindításkor hamis hibajeleket produkálhat, amik kihathatnak egyes alkalmazásokra sőt a rendszer egészére is, ezáltal pedig akár adatvesztés is bekövetkezhet, ami bizonyos, kritikus rendszerek esetében hatalmas kárként jelentkezhet.

Ajánlott tehát a Debiant futtatók számára a BIOS megfelelő szekciójában tiltani a HyperThreading lehetőségét egészen addig, amíg meg nem jön a patch, amin egyébként már dolgoznak.
3 hozzászólás

Levi87

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Az igen. Érdekesen tesztelhet az Intel...

válasz erre

Huginn

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nem a Debian (vagy bármely más) Linux a problémás, hanem maguk a processzorok. Bármely, akár Windows rendszer is lehet instabil emiatt. Kérdés, mikorra futnak be az ezt orvosló BIOS-frissítések...

válasz erre

VDemon

7 éve, 4 hónapja és 3 napja

Hú ez elég para dolognak hangzik. meglepett smiley

válasz erre