Érkezik a whisky, amit mesterséges intelligencia készített

2019. május 17.
3.6501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő dologgal újítja kínálatát a finn Fourkind tech cég segítségével a Mackmyra Whisky szeszfőzde, akik bejelentették, hogy elkészítik a világ első olyan whiskyjét, melyet teljes egészében mesterséges intelligencia állított össze.

Mint ismert, egy whisky esetében az összetevők, sőt még az érlelés módja, a fahordók állaga és korábbi tartalma is meghatározza az ízvilágot, tehát rengeteg dolog megvalósítható a szakmában, alkotói szerint pedig az italkeverő mesterséges intelligencia akár 70 millió különböző variációt képes kikeverni.

Az MI érdekessége, hogy olyan dolgokat is figyelembe vesz, amit a főzdék, ezáltal például azt, hogy milyen keverékek és ízvilágok örvendhetnek nagy népszerűségnek, azonban a Mackmyra kiemelte, hogy dacára a modern technikának, azért teljesen nem adják át neki az irányítást, de a receptkészítést már rábízzák az MI-re.

Hogy az első ilyen whisky mikor kerülhet a boltok polcaira, az egyelőre még nem ismert, de a Fourkind fejlesztői már azon törik a fejüket, hogy miként tudnák az általuk megálmodott algoritmust más iparágban, például édességek vagy parfümök kidolgozásakor felhasználni.
4 hozzászólás

TEchie

5 éve, 3 hónapja és 13 napja

Érdekes nagyon.

válasz erre

inkognito

5 éve, 3 hónapja és 13 napja

Egy jó italt csak embert tud készíteni. Ez lehet hogy jó íze lesz, de akkor is rossz lesz.

válasz erre

Levi87

5 éve, 3 hónapja és 13 napja

Szív és lélek nem lesz benne, de érdekes lehet.

válasz erre

technomancer

5 éve, 3 hónapja és 13 napja

Mondjuk megkóstolnám! röhögő smiley

válasz erre