Mint ismert, egy whisky esetében az összetevők, sőt még az érlelés módja, a fahordók állaga és korábbi tartalma is meghatározza az ízvilágot, tehát rengeteg dolog megvalósítható a szakmában, alkotói szerint pedig az italkeverő mesterséges intelligencia akár 70 millió különböző variációt képes kikeverni.
Az MI érdekessége, hogy olyan dolgokat is figyelembe vesz, amit a főzdék, ezáltal például azt, hogy milyen keverékek és ízvilágok örvendhetnek nagy népszerűségnek, azonban a Mackmyra kiemelte, hogy dacára a modern technikának, azért teljesen nem adják át neki az irányítást, de a receptkészítést már rábízzák az MI-re.
Hogy az első ilyen whisky mikor kerülhet a boltok polcaira, az egyelőre még nem ismert, de a Fourkind fejlesztői már azon törik a fejüket, hogy miként tudnák az általuk megálmodott algoritmust más iparágban, például édességek vagy parfümök kidolgozásakor felhasználni.