Érintéses fizetésen alapuló szolgáltatást kínál a Telenor

2017. május 03.
3.7851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A technológiai fejlődés bizony nem csak magukat a hardvereket érte el az elmúlt években, hanem a szoftveres oldallal kiegészítve a rájuk épülő rengeteg szolgáltatást is, melyek között manapság nagy trend a pénzügyi szektor átalakulása.

Az online fizetési opció, készpénzhelyettesítő új valuták és különféle applikációk világában manapság már nehéz kiigazodni, de itthon még viszonylag szűk a piac, hiszen több vezető szolgáltatás sem érhető el nálunk. Részben pontosan ezért látott lehetőséget a Telenor ebben a területben és szeretnék, hogy a felhasználók kényelmesen, a mobiljuk segítségével egy érintéssel tudjanak majd fizetni a lehető legtöbb helyen.

Persze az informatikai oldal mellett ehhez komoly pénzügyi tapasztalat és banki háttér kell, ezt pedig a Budapest Bank biztosítja. A közös fejlesztést a Google Play áruházból eddig is elérhető Telenor Wallet alkalmazásba integrálták, vagyis az NFC technológiát használó megoldás csak androidos mobilokkal működik.

A Wallet alkalmazást a Budapest Bank ügyfelei meglévő kártyájukhoz köthetik hozzá, a másnál bankolóknak pedig egy önálló számlát kínál a Telenor, melyet külön fel tudunk tölteni, így azok is megnyugodhatnak, akik a biztonság miatt aggódnak. Az ingyenes plasztikkártyát is meg kell említeni, melynek segítségével szintén hozzáférünk a feltöltött összeghez, akkor is, ha nem áll rendelkezésre NFC-képes terminál.

A Telenor MobilPass szolgáltatás havidíja bruttó 490 forint, de az első három hónap ingyenesen kipróbálható. A Budapest Bank pedig a számlanyitás után 1000 Ft-ot tölt fel minden felhasználónak, így az ő terhükre rögtön ki is próbálhatjuk az új vásárlási élményt.
4 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Voda is újíthatna valami ilyesmit... Amúgy miért csak android? meglepett smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Remélem sikeres lesz és több bankkal is összeállnak.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Telekom meg épp most hagyta abba, mert a kutyát nem érdekelte. röhögő smiley Pedig az ingyen volt. Kíváncsi vagyok mennyire jön be nekik.

válasz erre

petrovicsz

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Egy ilyen szolgáltatás miért fizetős????? meglepett smiley meglepett smiley meglepett smiley Ezt ingyen kéne adni.

válasz erre