Érintés nélküli interaktív kijelzőket hoz a Google Soli projekt

2019. január 03.
4.0311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ahogy a mobilok esetében, úgy a viselhető eszközök terén is igyekeznek innovációval ellátni minket a gyártók, a Google pár éve futó projektje pedig szépen lassan fejlődik, aminek keretein belül a végcél, hogy érintés nélkül, gesztusokkal tudjuk vezérelni az okosóránkat.

A keresőóriás már 2015 óta dolgozik a Project Soli nevet viselő megoldásán, mely esetében szeretnék ha nem kellene fizikailag megérintenünk az óránk kijelzőjét, avagy az okoshangszórónkat a kívánt folyamat teljesítése miatt, elegendő lenne pusztán "kalimpálnunk" a kütyübe épített apró radaros érzékelők működési zónájában.

A zárt környzetben történő prototípus tesztelés után jöhetett volna a publikus demonstráció, ám a Google észlelte, hogy túl sok a zavaró tényező, ami miatt a szenzorok nem tudták megfelelően értelmezni a kézjeleket, illetve csak erősen korlátozottakat tudtak feldolgozni. A Google emiatt az FCC-hez fordult, ugyanis a korlátozások teljesítése érdekében az óra alacsony érzékenységgel dolgozhatott.

December 31-én az FCC el is fogadta a Google kérését, jóváhagyta azt, valamint megállapították, hogy a Soli projekt a közérdeket szolgálja és minimális kárt okozhat. Ez azt is jelenti, hogy a Google fejlesztése folytatódhat, ez pedig közelebb visz minket a jövőbeli, érintés nélküli interaktív hangszórókhoz, órákhoz és kijelzőkhöz.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Mordorer írta:
Ezt a Homepod nem tudja már? Én úgy tudom ott is csak kalimpálni kell.
Szerintem az sem tudja ezt. De majd nálam okosabbak megmondják.

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Érdekes lesz ha meg tudják oldani, hogy csak és kizárólag az emberi kezekre reagáljon.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Ezt a Homepod nem tudja már? Én úgy tudom ott is csak kalimpálni kell.

válasz erre

Levi87

5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Elég izgalmasan hangzik.

válasz erre