Érdekes nyomtató megosztás érkezik a Fedora 27 Workstation-ben

2017. május 16.
3.8741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Jiří Eischmann a Red Hat-től informálta a Fedora Linux közösséget a fejlesztés alatt álló Fedora 27 Workstation egy új funkciójáról, amelyben továbbgondolták a nyomtató kezelést, illetve megosztást.

A Fedora Linux disztribúció fő szála a Workstation Edition, amely a méltán népszerű Gnome asztali környezetre épül, és jelen pillanatban még javában tart a fejlesztés, a csapat nem tétlenkedik, hiszen a következő verzió a Fedora 26 (Fedora 27 Workstation) újdonságait kódolják, amelyből most egy kisebb ízelítőt engedtek a nyilvánosságra.

Ez az újdonság a nyomtató megosztás. Mint mondta, rengeteg olyan kérés érkezett hozzájuk, hogy egyszerűsítsék ezt a lehetőséget, hiszen a Gnome Control Center-ben ezt kicsit túlgondolták a fejlesztők, így egy, az Ubuntu 17.04-es fő funkciót átültetik a Fedora 26-ba illetve a Fedora 27 Workstation-be.

A Canonical-nál a cél a "driverless" nyomtatás volt, ami hasonló az Apple által alkalmazott AirPrint-hez. A Fedoránál is hasonló elvet követnek, hiszen a tervek szerint a nyomtatókat meg tudjuk osztani majd a hálózaton a mobil eszközeinkkel, így például az Androidot vagy iOS-t futtató telefonunkkal is.

A lehetőséget remélhetőleg már május végén tesztelhetjük is. Amennyiben tartani tudják a Fedora 26 fejlesztési tervét és 30-án érkezik a béta build.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 5 hónapja és 16 napja

Az Airprint rohadt jó dolog. Egyszerű mint a faék. Nehéz lesz utánozni.

válasz erre