Enyhe moduláris felépítés jellemzi az új iMac-et

2017. június 08.
3.8471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az iFixit közzétette a legújabb iMac szerelési segédletét, amelyben pár meglepő húzással találkozhatunk az Apple részéről, ugyanis a teljesítményért felelős komponensek cserélhetőek, erre pedig már évek óta nem példa a cég All in One részlegén.

Egy mindössze 1300 dolláros, középkategóriás 4K kijelzővel ellátott modell volt az áldozat, amelyet viszonylag egyszerűen, 16 lépésből fel lehet darabolni. Miután a megjelenítő panel és a tápellátás eltávolításra került, meglepő dolgot vettek észre a szakemberek, ugyanis az új iMac eltávolítható memória modulokkal van szerelve, így azokat a későbbiekben bővíteni, illetve cserélni lehet.

És ha ez nem lenne elég, a folyamat további részében, amikor elérték a processzort, újabb döbbenet következett, hiszen egy szokványos LGA 1151 CPU socket-re leltek. E két újdonság örömteli, hiszen utoljára 2012-ben volt moduláris CPU-val szerelt iMac, míg hasonló memória felépítéssel 2013-ban találkozhattunk legutóbb.

Ezek alapján kijelenthető, hogy ezen információk kész muzsika a fülünknek, hiszen annak ellenére, hogy az ezen részek hozzáférhetősége nem egyszerű feladat, megfelelő segédlet vagy szakember segítségével a későbbiekben javíthatunk a 21,5 colos 4K kijelzővel ellátott iMac-ünk teljesítményén.

Enyhe moduláris felépítés jellemzi az új iMac-et - 2. kép

2 hozzászólás

Ronalddo

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Allinone gépnél ez nagyon kiváló! Ritka az ilyen.

válasz erre

TEchie

7 éve, 5 hónapja és 19 napja

Ez most a legújabb amit most mutattak be pár napja?

válasz erre