Ennyit a szólásszabadságról: az oroszok szóltak, a Google pedig rögtön belenyúlt a keresésekbe!

2018. szeptember 10.
2.9111
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Google korábban több ízben is hangoztatta, hogy soha és semmilyen körülmények között nem nyúlnak bele a keresési eredményekbe, azonban a napokban mégis megtették, ezáltal az orosz vezetés felszólítására egyszerűen eltűnt a keresőből az egyik ellenzéki politikus kampánya.

Az érintett Alexei Navalny lett - vagy hivatalosabb nevén: Alekszej Anatoljevics Navalnij -, aki ellenzéki politikusként a nyugdíj-korhatár tervezett emelése miatt óriási tüntetésre hívta az orosz népet, azonban miután a jelenlegi vezetés úgy érezte, hogy ez veszélyeztetné a hatalmukat, gyorsan közbeléptek.

Ennek részeként levelet írtak a Google-nek, mert nem volt elég, hogy 30 napra börtönbe küldték a politikust, az általa életre hívott mozgalom tovább duzzadt, így még hirdetéseket is vettek maguknak a keresőóriástól, azonban ezek a reklámok nem sokáig futottak a Google-ön és a Youtube-on, a Reuters beszámolója szerint ugyanis az orosz vezetés közbelépett.

A lap úgy tudja, hogy levelükben azért kérték a hirdetés törlésére a Google-t, mert ez szerintük a demokratikusnak csúfolt választásaikra vonatkozó beavatkozási kísérlet, amit a tech óriás természetesen be is kajált, így tiltották az ellenzékiek kezdeményezését, amivel csak nagyobb figyelmet irányítottak a kezdeményezésre.

Pláne, miután az érintett ellenzéki mozgalom a Facebookon kiemelte, hogy a Google lényegében cenzúrázta őket, hiszen intézkedésük szembement minden jogszabállyal, sőt még a saját szabályrendszerükkel is.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

11 hónapja, 3 napja

Ez a Google is mekkora be****i patkány lett...

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 3 napja

Mindenki fosik Putyintól.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink