Elvándorolt az északi mágneses pólus, a tudósok értetlenül állnak az egész előtt

2019. január 12.
5.2701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A föld mágneses pólusai akár több kilométeres távolságra is elvándorolhatnak minden évben, viszont az utóbbi években az északi pólus egyre különösebb viselkedést tanúsít, a geológusok pedig értetlenül állnak az egész előtt.

Az északi pólus lényegében szépen lassan csúszik Kanadától Szibéria felé egy teljesen szabálytalan ütemben. Phil Livermore, a Leeds-i Egyetem egyik tudósa publikált egy közleményt, melyben kifejti, hogy a mágneses pólus helyét két mező szabályozza, az egyik Kanada alatt terpeszkedik el, a másik pedig Szibéria alatt, és úgy fest, hogy utóbbi jóval erősebb a másiknál.

Úgy gondolják, hogy 2016-ban, amikor Dél-Amerikában szokatlan geomágneses impulzus zajlott le, az valamilyen formában kapcsolható ehhez a furcsasághoz, ellenben arról már fogalmuk sincs a tudósoknak, hogy vajon a Kanada alatti energiamező miért gyengült el ennyire.

Persze joggal jöhet a kérdés, hogy vajon ez miért érdekelhet bárkit is, viszont a helyzet az, hogy az iránytűink a mágneses mezők alapján működnek, és bár a jelenlegi változások még nem olyan súlyosak, ha ez így marad, akkor későbbiekben komoly gondok lehetnek ebből.
5 hozzászólás

techiii

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Más fele lesz az észak.

válasz erre

betyár

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Ehhez hasonló katasztrófa film már volt.

válasz erre

Porthos

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Ez nagy gond lehet a jövőben!

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Na ez vajon mitől lehet? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Amíg nem fordul meg a két pólus addig talán nem akkora a baj.

válasz erre