Elutasították a Blue Origin tiltakozását a NASA versenye kapcsán

2021. augusztus 01.
40.6991
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az amerikai kormány elszámoltatási hivatala (GAO) leállította a Blue Origin tiltakozását a NASA azon döntése ellen, hogy nem veszi fel a céget a következő emberi holdraszálló építésére - a verseny győzteseként ugyebár a SpaceX-et jelölték ki.
 

Az év elején a NASA szerződést ítélt a SpaceX-nek az emberi leszállási rendszer (HLS), vagy a holdraszálló kiépítésére, amely az űrhajósokat a Hold felszínére viszi az ügynökség Artemis programjának részeként. Három vállalat versenyzett a szerződésért: a SpaceX, a Blue Origin és a Dynetics, sokan arra számítottak, hogy az ügynökség két vállalatot választ, hogy mindkét versenyben részt vegyen, és legyen tartalék járműve. Végül azonban csak a SpaceX-et választották ki a Starship járművével.

Válaszul a Blue Origin és a Dynetics tiltakozást nyújtott be a GAO-hoz, a Blue Origin alapítója, Jeff Bezos pedig nyílt levelet intézett a NASA-hoz, hogy megváltoztassa az ügynökség véleményét, azonban mindhiába, ugyanis a NASA visszadobta az egészet azzal, hogy a továbbiakban is robog előre gőzerővel a projekt.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 hónapja, 2 hete és 4 napja

Várható volt. Miért foglalkoztak volna vele ha már döntöttek?

válasz erre

Fikarc

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Bezosnak nagyon nem megy most a dolog, Amazon bünti, Nasa visszautasítás...

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nyilván. Ha ők nyertek, akkor ők nyertek.

válasz erre

login_password

1 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez nem jött nekik össze.

válasz erre