Elültették Európa első e-fáját! Hogy mit?

2017. május 30.
3.3471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár senki se aggódjon amiatt, hogy az emberiség a természetet felülírva a jövőben elektronikus fákkal helyettesítené a valódi leveles csodákat, azonban érdemes ízlelgetni az e-fák fogalmát, lévén az őrültség (?) már Európába is berobogott.

A napokban ugyanis elültették, de sokkal inkább felavatták a kontinens első ilyen építményét, méghozzá a Franciaországban megtalálható Nevers városában, aminek köszönhetően bárki kihasználhatja előnyeit.

A sivatagos területeken élő akácfák által ihletett dizájnt felvonultató e-fa ugyanis nem más, mint egy igazi elektronikus központ, amelynek lombkoronája napelemekből áll, és nemcsak kellemes árnyékot ad a nagy melegben, hanem ingyen internetet is, lévén a különleges elektronikus fa WiFi hotspotként funkcionál.

Sőt mi több, ezen túlmenően használhatjuk töltőként, így energiát csempészhetünk vele telefonunkba, de az e-fa képes arra, hogy megtisztított, friss levegőt fújjon a köré telepedőkre, ezzel is felidézve egy kicsit az eredeti lombosok valódi funkcióját.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 5 hónapja és 24 napja

Hát ez jópofa. mosolygó smiley

válasz erre

muki

7 éve, 5 hónapja és 24 napja

Ez nagyon hasznos és jó dolog. Több is kellene.

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 5 hónapja és 24 napja

Azta! meglepett smiley Mondjuk a zöldesítés jobban tetszene de ez se semmi!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 5 hónapja és 24 napja

Pedig tuti lecseréljük a fákat valami hatékonyabbra, csak idő kérdése röhögő smiley Addig marad az amit az olaszok és a kínaiak nyomatnak, hogy még a felhőkarcolókat is zölddel borítják tetőtől-talpig. Amúgy egy-két ilyen modern városi tereken elfér, de igazi parkokban élményromboló. A kamu fa színezést viszont hanyagolnám, legalábbis a terveken nem néz ki jól, inkább a fenti képen lévő teljesen fekete.

válasz erre