Eltörölt az amerikai kormány egy olyan szabályozást, ami földhöz vágta volna a Huaweit

2020. január 26.
1.7741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Wall Street Journal forrásai szerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma egy olyan potenciális szabályozást kukázott, ami nehezítette volna az amerikai vállalatok számára a Huaweinek történő eladásokat, ráadásul pont a Pentagon és a Pénzügyminisztérium tiltakozott a szabály ellen.

Jelenleg az amerikai vállalatok chipeket vagy más elektronikus árut exportálhatnak a tengerentúli helyszíneikről a Huawei számára kiviteli engedély nélkül, feltéve, hogy ezen áruk esetében kevesebb, mint 25%-nyi anyagot vagy szabadalmi terveket használtak fel, amik egyébként amerikai tervezésűek.

A Kereskedelmi Minisztérium azonban új szabályt javasolt a Vezetési és Költségvetési Hivatalnak (OMB), amely ezt a százalékot 10%-ra csökkentette volna, magyarán még jobban megszorították volna a Huawei nyaka körüli hurkot. A Pentagon látszólag kifogásolta ezt a változtatást, mert úgy vélte, hogy ez az Egyesült Államok vállalatait sértené, mivel korlátozza a Huawei számára eladható eladások összegét, így pedig a Kereskedelmi Minisztérium elkaszálta a szabályt.
kukázott, ami nehezítette volna az amerikai vállalatok számára a Huaweinek történő eladásokat, ráadásul pont a Pentagon és a Pénzügyminisztérium tiltakozott a szabály ellen.'>
3 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 7 hónapja és 4 napja

Én amúgy is csak kínai telefonokban találkozok amcsi cuccokkal, motorola e398 óta nem volt amerikai telóm (azóta az is a kínai Lenovoé röhögő smiley). Jó volna már máshogy szívatni Kínát, nem a Huawei-jel. röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 7 hónapja és 4 napja

Hát a 10% az nevetségesen alacsony lett volna...

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ez is valami. Ha kicsi észhez térés de akkor is észhez térés.

válasz erre