Eltávolították a legnépszerűbb fizetős appot az App Store-ból

2018. szeptember 09.
3.5911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Apple eltávolította az egyik legnépszerűbb fizetős applikációt az applikációs áruházból, mivel az üzemeltetők visszaéltek a felhasználói adatokkal, olyannyira hogy azokat egy kínai szerver felé továbbították.
 

Még egy hónappal ezelőtt kapott biztonsági riasztást a cupertinoi vállalat, miszerint az Adware Doctor névre hallgató szoftver megszegi a felhasználók intim szférájára vonatkozó szabályzatot, de csak mostanra sikerült eltávolítani azt az App Store-ból.

A dolog pikantériája, hogy még az Apple-től is előkelő osztályzatot kapott az app, és olyan szoftverekkel volt egy lapon említve, mint például a Final Cut Pro vagy éppen a Logic Pro X.

A program egyébként teljes hozzáféréssel rendelkezett a Mac gépeken, lévén komplett háttértár szkennelését végezte, majd a gyanús fájlokat eltávolította, éppen ezért könnyedén tudott rólunk adatokat gyűjteni, feltűnés nélkül.

A kínai szerver jelen pillanatban offline, de ez nem garantálja hogy senki nem fér hozzá a lopott adatokhoz, illetve hogy örökre így is marad
4 hozzászólás

Porthos

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

Jó sokáig tartott.

betyár

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

Nem semmi.

Harder

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

Az elég durva!

login_password

1 éve, 6 hónapja és 24 napja

WTF? Én is használom a final cutot.