Elstartolt a FreeBSD 11.0!

2016. október 11.
2.3411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A FreeBSD Foundation örömmel jelentette be, hogy a majd háromnegyed éves munka után elstartolt a FreeBSD legújabb verziója, a 11.0.

Az ismert rendszer legújabb változatát ez év márciusában kezdték el fejleszteni, és a mostanáig tartó 7-8 hónap alatt négy nyilvános tesztelésre szánt, valamint három végleges megjelenés előtti verziót kapott. Ed Maste, a fejlesztési projekt igazgatója megköszönte a munkát a fejlesztőknek és mindenkinek aki csak egy kicsit hozzá tudott adni a legfrissebb változathoz, legyen az egy finomított algoritmus, egy új funkció vagy éppen csak egy hiba észlelése és annak jelentése.

A változások sora hosszú, amelyről napestig lehetne beszélni, így inkább csak két lényeges dolgot emelnénk ki. A 11.0 mintegy 40%-kos teljesítménynövekedést produkálhat, különösképpen a fájlkiszolgáló alkalmazások terén, hála az új aszinkron implementációnak. Emellett támogatást kapott a NUMA memória allokáció és a policy időzítő, aminek a Raspberry Pi és Pi 2 tulajdonsok örülhetnek igazán.

A FreeBSD 11.0 innen tölthető.
2 hozzászólás

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Az egyik (ha nem A) legjobb, legmegbízhaóbb, leggyorsabb rendszer. Kár hogy kevesen használják csak.

válasz erre

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Szerveremen ez fut! mosolygó smiley

válasz erre