Elpusztult Dakshayani, a világ legöregebb elefántja

2019. február 08.
4.2441
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
88 éves korában elpusztult Dakshayani "Gaja Muthassi" (elefánt nagymama), minden idők legöregebb fogságban tartott elefántja, aki évek óta templomi elefántként szerepelt hindu szertartásokon.

Az indiai Keralában elpusztult állat két évvel élte túl a legutóbbi rekordert, így most Dakshayani lett minden idők legtovább élt ázsiai elefántja, akik egyébként normál esetben átlagosan 60 évig, fogságban pedig 40 évig élnek, de úgy tűnik, hogy speciális diétával és állatorvosi felügyelettel ez tovább növelhető.

Dakshayani az utóbbi néhány évben fokozatos leépülésen ment keresztül, egy elefántfarmon tengette mindennapjait, előtte viszont sokáig körmenetek és vallási szertartások hiányozhatatlan szereplője volt, de az öregedéssel bizonytalanná vált a járása, gyengülni kezdett, étvágytalanná vált, kedden pedig az örök vadászmezőkre távozott.

A Thiruvananthapuram-i farmon tartott állat egyike volt annak a nagyjából 2500 elefántnak, akik Indiában fogságban élnek. Szakértői szerint mintegy 15000 ázsiai elefánt él vadon, és csaknem minden harmadik él fogságban, gyakran súlyos körülmények között.
4 hozzászólás

Direktor

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ennek a fajnak sajnos az a jó, ha fogságban van, egyébként nagyon hamar lelövik őket.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Biztosan jól érezte magát, ha ilyen sokáig élt. Nem mindig gond a fogvatartás, ebben az esetben kifejezetten hasznos. Feltételezem, nagy terei voltak, meg minden.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ezek szerint ő nem volt olyan rosszul tartva. RIP.

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Nagyon szép kort élt meg.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink