Elon Musk túlértékeltnek tartja a metaverzumot

2022. január 04.
67.1111
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Elon Musk nemrégiben adott interjújában határozottan kijelentette, hogy nincs elragadtatva a metaverzum ötlettől, és úgy vélte, hogy az egész csak felhajtás, de kevés valódi tartalommal bír.
 

Musk azt a koncepciót vitatja, hogy attól, hogy lényegében egy tévét helyeznek a felhasználók orrára (ezzel utalva a belső nézetre), az még nem jelenti azt, hogy metaverzumban vannak.

Nem tudja elképzelni, hogy valaki egész nap egy képernyőt szíjaz az arcára, és soha nem akarja elhagyni, hovatovább szerinte messze vagyunk attól, hogy ténylegesen elvesszünk a metaverzumban, legalábbis ő jelenleg nem látott még meggyőző metaverzum-koncepciót.

A klímaváltozásról szólva Musk azt mondta, miszerint nem gondolja, hogy a jelenlegi szén-dioxid-kibocsátás miatt lesznek a bajok, azonban annyi tehetetlenség van a szénhidrogének bányászata és elégetése kapcsán, hogy az már jóval nagyobb gondot jelent.

A világ még mindig túlnyomórészt a szénhidrogének bányászatától és elégetésétől függ, így ha ez így folytatódik, és valóban elkezdjük felhajtani a CO2-t a légkörben, akkor szerinte megnő az éghajlatváltozás, az óceánok felmelegedése és a tengerszint emelkedése. Úgy gondolja Musk, hogy ezt a kockázatot valószínűleg nem lenne bölcs dolog vállalni.

A földönkívüli életről is szólt Musk, miszerint még nem látott valódi bizonyítékot, így nem is hisz az űrlények jelenlétében.

Nézd nagyban ezt a videót!5 hozzászólás

CharlieFirpo

4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nem sok mindenben értek vele egyet, de ebben nagyon.

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ezzel egyet kell értsek...

válasz erre

techiii

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Én sem értem ennek mi értelme van.

válasz erre

Harder

4 hónapja, 3 hete

Ezzel nincs egyedül szerintem.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 3 hete

Mármint melyiket? A facebookost? (azt én is) vagy valami nagyobb dologra kell gondolni, amiről ezek szerint nem is hallottam még?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink