Elon Musk szerint nagy baj lesz, ha nem szabályozzuk a mesterséges intelligenciákat

2017. július 17.
2.8751
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elon Musk a tech világ jelenlegi legnagyobb alakja, akinek szavára érdemes odafigyelni, hiszen a Tesla és a SpaceX vezére korábban mindent megvalósított, amit csak megígért, lett légyen az bármilyen őrült ötlet is.

Musk pedig most életében talán először nagy bajra figyelmeztette a világ kormányait, méghozzá a rohamosan terjedő mesterséges intelligenciák kapcsán, lévén a tech guru szerint nem kellene arra várnia mindenkinek, hogy valami nagy baj történjen, hiszen amennyiben ez a mesterséges intelligenciák kapcsán bekövetkezik, arra az emberiség már teljesen elkésett.

Elon Musk a Rhode Islanden megtartott National Governors Association Summer Meetingen potenciális veszélyforrásnak nevezte a mesterséges intelligenciát, amit ma előszeretettel használ mindenki, pedig véleménye szerint felállhat olyan forgatókönyv, aminek során akár a programozott értelmek akár a civilizációnkat is veszélybe sodorhatnák.

Sajnos Musk konkrét példákat nem hozott fel, de vélhetően a mesterséges intelligenciák öntudatra ébredésére utalgathatott nyilatkozatában, ami bár sokak szerint sci-fi és nem történhet meg, de ha a Tesla vezére mondja, akkor azért érdemes elgondolkodni rajta.
3 hozzászólás

Huginn

1 éve, 4 napja

Zárassuk be a Cyberdyne Systems-t és akkor nem lehet gond :-D
Viccen kívül: a biztonság informatikai rendszerekben nem egy olyan terület, amire előre oda szeretnek figyelni, hiszen meglehetősen megnöveli a költségeket a minőségibb programozás és tesztelés. Mindig is az lesz a fő, hogy minél alacsonyabb gyártási költséggel rendelkezzen 1-1 adott termék, mert ezzel garantálható a legvastagabb haszon. Ez így működik.

válasz erre

Levi87

1 éve, 5 napja

Ha ő mondja akkor van alapja, hiszen maga is ebben él, ezt fejleszti.

válasz erre

technomancer

1 éve, 5 napja

Simán el tudom én is képzelni ő meg biztosan jobban tudja nálam.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink