Elon Musk szerint küszöbön a harmadik világháború

2017. szeptember 05.
4.8031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hivatalosan is a tech világ legnagyobb ajvékolójává vált Elon Musk, aki a Twitteren keresztül újabb vészjósló előrejelzést tett, miután az USA és Kína újfent sikeresen összeszólalkozott Észak-Korea miatt.

Musk szerint nem is annyira a nemzetek összeszólalkozása jelenti a bajt, sokkal inkább az, hogy ezek az országok, de főleg Kína és Oroszország nagyon erőteljes számítástechnikai és tudományos háttérrel rendelkeznek, és a mesterséges intelligencia fejlesztése így nemzeti szinten működhet, ami szerinte könnyen a harmadik világháború kitöréséhez vezethet.

Nem sokkal a bejegyzés előtt egyébiránt éppen Putyin nyilatkozata járta körbe a világot, amelyben az orosz elnök arról beszélt, hogy könnyen a világ urává válhat az az ország, amelyik elsőként ér el áttörést a mesterséges intelligencia fejlesztésében.

Musk természetesen számtalan hozzászólást kapott a kérdéses Twitteres kirohanására, amelyekre rengeteg érdekes válasszal szolgált, így megtudtuk tőle például azt is, hogy szerinte Észak-Korea soha nem lőné ki atombombáit, mert azzal a diktatúra saját maga alól rúgná ki a széket egy kötéllel a nyakán.


3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 10 napja

Remélem hogy ezt most kicsit eltúlzottan látja Elon. Nagyon nem örülnék neki, finoman szólva.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 10 napja

Ha annyiszor lenne ezer forintom, ahányszor valaki elkiáltotta már a 3. VH-t, akkor soha életemben nem lenne gondom a pénzzel. Az AI versengés pedig mitől jelentené a világháborút? A nagy hatalmak jó ideje versenyeznek és nem lőnek egymásra. Pont ezért mondják sokan, hogy hagyományos világháborúra nem sok esély van. Inkább hidegháborúra hasonlít ez... Űrkutatás, fegyverkezés (elrettentés céljából), szuperszámítógépek, AI...

Észak-Korea meg más téma. Különböző véleményük van az országoknak, de a cél egy; lekapcsolni az atomot. Trump megnyilvánulásai meg sokszor nem képviseli az USA stratégiáját. Trump twitter írásai annyira komolyak politikailag, mint a Blikk. Észak-Korea meg semmi jelét nem mutatta annak, hogy valóban támadni akarnának. Megszorítások ellen válaszolni rakétával náluk teljesen normális lépés és csak vízbe lőttek. Kivételesén Kína képviseli a józan észt. Észak-Korea elleni szankciók hamarabb hatnak a nép élelmezésére, mint a fegyverprogramra.

válasz erre

Harder

7 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nem vagyok túl nagy észlény ehhez de sajnos én is így gondolom. Nagyon sok agresszió van kialakulóban jelenleg. És most atomhatalmaknál.

válasz erre