Advertisement

Elon Musk szerint csődbe mehet a SpaceX, ha nem állnak neki gőzerővel a Raptor hajtómű gyártásának

2021. november 30.
73.4931
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Fekete pénteken Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója aggódó emailt küldött vállalata alkalmazottainak, amelyben arra buzdította őket, hogy a hétvégén dolgozzanak a SpaceX Raptor hajtóművén, és a gyártási helyzetet "válsághelyzetnek" nevezte.

Az emailben Musk azzal érvelt, hogy a vállalatot a csőd valódi veszélye fenyegeti, ha a termelés nem növekszik, hogy a vállalat új Starship rakétájának jövő évi nagy repülési rátáját támogassa. A Raptor a SpaceX hatalmas metánhajtóműve, amelyet a vállalat Starship nevű, következő generációs hordozórakétájának meghajtására használnak majd.

A SpaceX azt tervezi, hogy a Starship segítségével embereket juttat a mélyűrbe, és áprilisban a NASA 2,9 milliárd dolláros szerződést ítélt oda a SpaceX-nek a Starship holdraszállóként való kifejlesztésére, hogy már 2025-ben űrhajósokat szállítson a Hold felszínére.

A SpaceX keményen dolgozik a Starship prototípusainak fejlesztésén és tesztelésén a vállalat texasi Boca Chicában található tesztüzemében, bár a vállalat még nem bocsátotta pályára a járművet.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja,

Már megint a Musk féle feltűnési viszketegség...

válasz erre

inkognito

2 hónapja,

Azért csak nem fog csődöt mondani.

válasz erre

Porthos

2 hónapja,

De sajnálom, jajj...

válasz erre

CharlieFirpo

2 hónapja,

Akkora pénzmagot képesek mozgatni amekkorát csak akarnak. Nem lesz itt gond.

válasz erre