Elon Musk szerint 100 éven belül benépesítjük a Marsot!

2016. szeptember 28.
2.4571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Miután az Amerikai Egyesült Államok törvényben szögezte le, hogy 25 éven belül emberi talpaknak kell tapicskolnia a Mars felszínén, Elon Musk, a SpaceX program megálmodója szerint mindez tartható időpont, sőt mi több, a Mars kolonizálása szerinte már egyáltalán nem sci-fi.

Olyannyira nem, hogy a fiatalabb generáció egy része még meg is érheti mindezt, lévén legalább 40, legfeljebb 100 éven belül Musk szerint az emberiség megkezdheti a bolygó kolonizálását egy önfenntartó civilizáció felépítésének reményében, ami szerinte már messze nem utópia, noha elképzeléséből egyelőre még az összes gyakorlati tényező hiányzik, de a legnagyobb akadályt a pénz jelenti, hiszen még mindig elképesztően drága egyetlen embert is az űrbe juttatni.

Musk azonban állítása szerint mindent kidolgozott már, így előadása során be is mutatott egy olyan videót, ami szerinte nem csak képzelgés, hanem egy pontos adatokkal és számításokkal alátámasztott szimuláció, amelynek hála néhány év múlva valóban így érkezhetnek meg az első telepesek a Marsra, amit ő sokkal potenciálisabb kolonizálható bolygónak tart, mint a Jupiter holdjait, mert azok túl messze vannak a Naptól.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 22 napja

Mondjuk ez nem olyan lehetetlen. A technika elég komolyan fejlődik és igazából tényleg pénz kérdése, hogy meglesz-e ez 100 év múlva.

válasz erre

Kileah

8 éve, 1 hónapja és 22 napja

Én a 100 évet kicsit kevésnek tartom, több idő kell ehhez és persze több pénz is. Messze vagyunk még ezektől az álmoktól. Sokan azt jósolták a 2000-es évekre, hogy már repülni fognak az autók, de még csak az önvezető kocsiknál tartunk. Volt egy komoly válság és még lehet is a következő 100 évben.

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 1 hónapja és 22 napja

Ez lenyűgöző! meglepett smiley

válasz erre

TEchie

8 éve, 1 hónapja és 22 napja

De kár hogy ebből mi már semmit nem fogunk látni... szomorú smiley

válasz erre