Elon Musk legújabb dobása: gépekkel kapcsolna össze emberi agyakat a Tesla atyja

2017. március 28.
2.7841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb vállalat alapköveit tette le a napokban Elon Musk, aki népszerűségét és pénzét sokakkal ellentétben végre valóban arra használja, hogy a világ legjobb tudósait és szakembereit felkérve hihetetlen mértékű technológia áttöréseket érjen el.

A SpaceX és a Tesla után így emberünk megalapította a Neuralink nevű vállalatot, amellyel a milliárdos célja nem más, minthogy a történelemben először összekapcsolja az emberi agyat egy számítógéppel, ezáltal olyan eszközöket fejlesszen, amelyek beültethetők lennének az agyba, hogy ott segítsék annak működését, de még inkább az információátadást.

A The Wall Street Journal szerint ez a kezdeményezés nem meglepő Elon Musk részéről, aki éppen a minap beszélt arról egy konferencián, hogy a hagyományos emberi adatátviteli módszerek, mint amilyen az írás, a beszéd vagy a gépelés, elképesztően lassúak ahhoz mérten, amire a gépek, vagy a gondolataink képesek.

Musk már akkor is sci-fi művekbe illő módon beszélt arról, hogy az emberiség számára szükség van valamilyen nagy sávszélességen üzemelő adatátviteli interfészre, aminek jóvoltából elengedhetetlen, hogy az agyunk és a gépek között valamilyen szimbiózis alakuljon ki.
3 hozzászólás

VDemon

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Elborult ötletei vannak ennek az embernek!

válasz erre

Kileah

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Orvostudományban ez nagyon érdekes dolog lehet!

válasz erre

muki

1 éve, 4 hónapja és 4 napja

Jajj. Ez ijesztően hangzik...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink