Elon Musk így képzel el egy űrbázist a Marson

2018. szeptember 25.
3.3301
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már komplett Mars-bázisokról álmodozik Elon Musk - ez derült ki a Tesla és a SpaceX vezérének legutóbbi Twitter-bejegyzéséből, melyen egy vagány koncepciós képet láthattunk arról, hogy milyen létesítmények épülhetnek majd a vörös bolygó felszínén.

A Musk által publikált kép hátteréről ugyan semmit nem tudunk - tehát nem ismert, hogy ez egy totális koncepció csupán, vagy tudományos alapokon nyugvó megoldás -, ugyanakkor a Mars Base Alpha névre keresztelt bázis felépítése már egyáltalán nem fikció, hiszen pár év múlva elindulnak az első emberek a bolygó felé, vagyis pár esztendőn belül hasonló létesítményekkel találkozhatunk majd odafent.

Musk korábban egyébiránt arról beszélt, hogy 2028-ig szeretne egy kisebb bázist létesíteni a Marson, ami elsőre talán merész ötletnek tűnik, de ha hozzávesszük, hogy a SpaceX nagy rakétája már képes lesz embereket és rakományt is szállítani a vörös bolygóra, akkor ez az egész nem is hangzik olyan képtelenségnek.


5 hozzászólás

rDAVE

9 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ehhez hasonlót vagy ennél jobbat már mindenki látott filmekben és játékokban, szóval kb mindenki így képzeli. Már csak azzal lehet lenyűgözni, ha meg is alkotják, nem csak photoshopolnak.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 2 hete

Meg is fogják csinálni. Nagyon pörög ez a csapat.

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 2 hete

Tervek, tervek. Lássunk is már valamit!

válasz erre

Harder

9 hónapja, 2 hete

Hát ha a befektetők is úgy akarják, akár még meg is valósulhat.

válasz erre

Fikarc

9 hónapja, 2 hete

Nincs túlbonyolítva.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink