Elon Musk ezt is bevállalta: ő építené újra a hurrikánban elpusztult elektromos hálózatot Puerto Ricón

2017. október 09.
2.5631
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas veszteségek érték Puerto Ricót a Maria hurrikán áthaladásakor, ezáltal a szigetet a földdel tette egyenlővé a természeti katasztrófa, de szerencsére több híresség is a keblére vette az ügyet, ezáltal máris megindultak a helyreállítási munkálatok.

Bár sokan tettek milliós felajánlásokat, a legkomolyabb azonban mégis Elon Musk-tól, a Tesla és a SpaceX alapítójától érkezett, aki bevállalta, hogy cége egyik innovatív és új technológiájával teljes egészében újjáépítené a sziget elektromos hálózatát, amit a helyi kormány is nagy örömmel fogadott.

Hogy érthető legyen a probléma súlyossága, Puerto Ricón a becslések szerint a lakosság 90 százalékának még mindig nincs hozzáférése az elektromos hálózathoz, és sok helyen még karácsonyig sem áll helyre a szolgáltatás akkor sem, ha Elon Musk rövidesen megkezdheti a munkát, aki azt tervezi, hogy a teljes rendszert több független elemből állítaná össze, vagyis újabb hurrikán esetén ilyenkor csak kisebb részeket érintene a probléma, de a legtöbb régióban megmaradhatna a szolgáltatás.

A Teslának egyébiránt korábbról jelentős tapasztalata van ezen a téren, hiszen Hawaii-szigetén is ők készítettek már egy ilyen hálózatot. A vállalat egyébiránt korábban több száz Powerwall akkumulátorral segítette meg Puerto Ricót a hurrikán átvonulását követően, amelyeket napelemekkel egészítettek ki, és ezáltal egyfajta elektromos töltőállomásokat tudtak felépíteni az egész szigeten.

Elon Musk egyébiránt annyira eltökélt azzal kapcsolatban, hogy megsegítse a 3,4 millió lakosú Puerto Ricót, hogy emiatt még új elektromos teherautójuk bemutatását is eltolta november 16-ra a korábbi október végéről. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
3 hozzászólás

Huginn

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ilyen az igazi üzletember: a vevői kedvelik, mert nem csak pár döntéshozót ken meg 1-1 jó üzletért.
Ha újjáépíti a hálózatot, az azt is jelenti, hogy az a piac onnantól az ő területe... ha kellően modern megoldásokat alkalmaz (ami valószínű), akkor a rendszer gazdaságossága miatt nyeresége is lesz bőven.

válasz erre

CharlieFirpo

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Komplett piacot szerez magának és közben jótékony is. Nem semmi üzletember!

válasz erre

Gólem

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Sokszor jut eszembe hogy mi neki az üzlet ezekben a dolgokban, de aztán mindig arra jutok, hogy lehet egyáltalán nem az anyagi haszon vezérli. Nyilván megéri neki előbb utóbb de nem az az elsődleges hogy most sokat kaszáljon hanem tényleg segíteni akar...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink