Elon Musk engedélyt kapott a vákuumcsatornás mágnesvonat megépítésére

2017. július 21.
3.6781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét közelebb került egy lépéssel álmainak megvalósításához Elon Musk, aki a Twitteren bejelentette, hogy szóban már megkapta azt a kormányzati engedélyt, amely lehetővé tenné a világ első vákuumcsatornás mágnesvonatának, avagy a hyperloop-nak a megépítését.

Sajnos a Tesla és a Space X vezére konkrétabb és pontosabb részleteket nem közölt arról, hogy kitől és milyen ígéretet kapott, ellenben azt még azért kiemelte Elon, hogy ha a terv megvalósul, akkor Washington és New York között épülhet fel az első ilyen vasút, amivel a két metropolisz közötti hatalmas távolságot 29 perc alatt lehetne leküzdeni.

A hyperloop vonal a milliárdos szerint Philadelphiát és Baltimore-t is érintené, és ha megvalósulna, akkor azzal túlzás nélkül forradalmasításra kerülhetne a tömegközlekedés, hiszen ilyen gyors eszközzel korábban még nem utazhatott az emberiség.

A hyperloop lényege egyébiránt egy vákuumcsatornában közlekedő, vonatszerű szerelvényen alapul, amelyet a speciális pálya egy mágnesen lebegtet és hajt meg akár 1200 km/h-s sebességgel is.


3 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ez egy nagyon ígéretes projekt. Tiszta scifi.

válasz erre

techiii

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ha ez megépül az nagyon kemény lesz.

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Hihetetlen mennyire pörgeti ezeket a projekteket ez a cég!

válasz erre