Ellenőrzött Twitter fiókok ellen indultak ismét támadások

2022. május 10.
46.3451
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
A Twitter nem az első felület, amit folyamatosan kibertámadás ér, ez ellen a közösségi oldalnál viszonylag jól fel tudnak lépni a bevezetett óvintézkedéseknek köszönhetően, ám most ismét ellenőrzött fiókok ellen irányult jó néhány támadás visszaélési célból.
 

A mostani helyzet megfékezésére egyébként a személyazonosság visszaigazolására volt szükség, de még így is sokakat sikerült megvezetni ismét: felhasználók hamis profilokat hoztak létre híres ember nevében, majd azonosítást kértek és ha ez sikerült, máris megjelent a kék pipa jel a hamis profilon. A funkció nagyon népszerű, számos politikus vagy éppen művész használja, ez a bizalmi faktor azonban most nagymértékben sérült, mindez a kiberbűnözőknek köszönhetően.

Az elmúlt időszakban a Twitteren számos ilyen esetet regisztráltak: a csalók rendszerint emailt küldtek, mintha hivatalos forrásból származna az üzenet, majd egy adathalász linkkel lopták el a kétfaktoros hitelesítés után a belépési adatokat. A biztonság kedvéért a közösségi média felület igyekszik mindenkinek a szemét felnyitni a témában, bár szemmel láthatóan kevés sikerrel, hiszen ezek a könnyen kiszűrhető átverések még mindig rengeteg embert tévesztenek meg.
4 hozzászólás

TEchie

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

A sok hülye.. ez olyan mint amikor annak idején a sok amcsi színész basztatta az Apple-t hogy feltörték az iCloud fiókjukat, aztán kiderült hogy a sok idióta maga adta meg a jelszavát az adat halászoknak.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 2 hete és 6 napja

Mennyi bal**** van, istenem...

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete

Hát aki megadja az adatait, az magára vessen...

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete

Hogy lehet ezzel még embereket átverni 2022-ben? Hogy lehetnek ENNYIRE hülyék??????

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink