Elkezdte a munkát a Marson az InSight fúrófeje

2019. március 05.
3.7711
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A NASA sikeresen aktiválta a minap a Marson az InSight speciális fúrófejét, mely a Német Űrkutató Központ jelentése szerint a próbafúrás során eredményesen teljesítette az első centimétereket.

Ennek részeként mintegy 4 órányi megfeszített munkával a marsjáró fúrófeje legalább 18-, legfeljebb 50 centiméter mélyre jutott a vörös bolygó talajában, ahol vélhetően egy áthatolhatatlan sziklába ütközött, lévén a gépezet nem tudott mélyebbre jutni, de természetesen az InSight a jövőben még többször lefúr a Mars felszíne alá annak érdekében, hogy a kutatók jobban megérthessék a planéta működését és kialakulásának történetét.

A cél az, hogy az InSight legalább öt méteres mélységig lefúrjon a vörös bolygó talajában annak érdekében, hogy a kutatók megvizsgálhassák a talaj összetétele mellett azt, hogy milyen hőmérsékletek és hőjelenségek zajlanak le a felszín alatt.

Az InSight marsjárón elhelyezett HP3-as fúrószerkezetet egyébiránt német mérnökök állították össze, mely egy félautomata berendezés, ami kalapácsütéseken alapuló mechanizmussal hatol egyre mélyebbre, miközben szenzorokkal vizsgálja környezetét.
3 hozzászólás

Levi87

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem jutott túl mélyre!

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Kiváncsi leszek az eredményekre!

válasz erre

login_password

5 hónapja, 3 hete és 6 napja

Vajon miket fog ott találni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink