Elkezdődött a Mozilla Photon projekt

2017. április 03.
4.0671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az év eleji tervek szerint a Mozilla egy új projekt kivitelezését tervezi ezen naptári esztendő alatt, amelyet Photon-nak kereszteltek el és a célja egy külsőben teljesen megújult Firefox böngésző, melyből már most kaptunk egy kis ízelítőt.

Egy ausztriai weboldalon bukkant fel pár kép az idei évben debütáló, külsőben merőben más dizájnnal rendelkező Firefox-ról, amellyel kapcsolatban a legrosszabb hír idáig, hogy a kiszivárgott képernyőfelvételek Windows, illetve macOS operációs rendszerek alatt készültek, egyiken sem véltünk Linux disztribúciót felfedezni, de reméljük ez csak a véletlen műve, és nem jelenti azt, hogy kedvenc OS-ünk nem lesz támogatott.

A képek mellett némi információ is kiszivárgott a fejlesztéssel kapcsolatban, melyek szerint a Mozilla-nál egy kisebb csapatot állítottak a projektre, amin gőz erővel dolgoznak. A megoszlás 12 fejlesztő és 7 UX dizájner, akik megálmodták a felületet, míg az előbbi mögé rakja a motort.

Szubjektív véleményünk a képekről, hogy annak ellenére, hogy kicsit a Windows 8-alatt megjelent szögletes flat UI látszatát kelti az Mozilla Firefox Photon, igencsak tetszetős és nem túl merész, míg a funkciógombok és az elrendezés ergonomikusnak látszik, így kíváncsian várjuk a tesztelhető példány megjelenését.

Elkezdődött a Mozilla Photon projekt - 3. képElkezdődött a Mozilla Photon projekt - 4. képElkezdődött a Mozilla Photon projekt - 5. kép

2 hozzászólás

TEchie

2 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ugyanúgy néz ki mint az Edge!

válasz erre

technomancer

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nagyon bejön a kinézete!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink