Elkészült az okosablak, mely éjszaka is képes nappali világossággal szolgálni

2020. május 19.
9.5591
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen elképesztő találmányról adott hírt a Samsung startup vállalkozásaként ismert C-Labs, akik bemutatták az első olyan okosablakot, mely képes arra, hogy természetes fényhatást produkáljon akár az éjszaka kellős közepén is.

Az eszköz alapgondolata az volt, hogy a fényterápiás lámpák mintájára megtámogassák azokat az embereket, akik szezonális hangulatzavartól szenvednek, esetleg éjszaka aktívabbak, és szeretnének nappali fényben dolgozni, netán a szürke téli időszakban, a korai sötétedésben is nyári fényhatás mellett akarják élni az életüket, de a legfontosabb, hogy a lakás falai között indítsák be szervezetükben a D-vitamin termelést, amit szintén elősegít az eszköz.

A SunnyFive névre keresztelt találmány teljesen természetes fényhatást képes produkálni a lehető legszélesebb spektrumon, pontosan olyan érzetet keltve, mint egy valós ablak, a kapcsolódó applikáción keresztül pedig szabadon válogathatjuk, hogy milyen fényerőt és színhőmérsékletet szeretnénk, esetleg egy napfelkeltét vagy naplementét akarunk szimulálni vele.

Nézd nagyban ezt a videót!
A termék önmagában is működőképes lesz, de egyébként a Samsung okosotthonos rendszeréhez álmodták meg, árcédulája és megjelenési dátuma azonban még nem ismert.
4 hozzászólás

Levi87

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Sima ledlámpa csak kockában, ennyi.

válasz erre

login_password

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem rossz. Olyan helyekre tényleg kifejezetten jó, ahol mondjuk csak fal van és nincs ablak.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Jópofa megoldás, ahogy utánozza a naplementét meg ilyesmi.

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nagyon klassz.

válasz erre